3 Stutteri Mjölnir | Her er vi

Her er vi

Halli

Halli er født i 1960 og opvokset i Mosfellsbæ på Island. Han er vokset op med heste og var på Island en aktiv konkurrencerytter, som også viste heste til kåring. Halli har været FT-medlem siden 1988 og er uddannet fra landbrugsskolen Hvanneyri i 1986 med heste som speciale. Halli virkede som sportsdommer i årene 1981-1986. Halli bosatte sig i Danmark i 1994 og har sammen med Lotte drevet Stutteri Mjölnir siden. Under to længerevarende ophold på Island har han trænet heste sammen med Sigurður Sigurðarson. Halli er i dag deltidsbeskæftiget med heste her på stutteriet og står for naturrideskolen.


Lotte

Lotte er født i 1964 og har redet islændere i 34 år. Var første gang på Island i 1984 og arbejdede hos den islandske ridemester Benni Lindal. Har siden været på Island mange gange og deltaget i mange ridekurser. Arbejdede i første halvdel af 1993 hos berider Trausti þor Guðmundsson og bestod her FT-prøven. Har mange års undervisningserfaring og bestod i foråret 2000 DI´s B-instruktøreksamen. Efter at have bestået FEIF´s Kåringsdommereksamen på Hólar i april 2009 er Lotte nu International Kåringsdommer under FEIF. Er til daglig folkeskolelærer.


Vaka

Vaka er født i 1996 og har redet fra hun var knap 1 år. Hun rider så meget som muligt og har bl.a. haft sit eget ridehold for børn. I øjeblikket rider hun dog mest på hyggeplan, da gymnasiet, musikken, kæresten og arbejde ikke levner så meget tid til ridning.
Vaka hjælper ofte med tilridningen af vores ungheste og har super god føling med disse.


Björk

Björk er født i 1998 og startede med at ride tidligt ligesom Vaka. Hun var vild med skovture og fik 1. og 2. plads til Hrimfaxas For Sjov Stævne for nogle år tilbage.
Bjørk gik senere over til springgymnastik og er således den i familien der hopper højest.


Kjartan

Kjartan er født i 2002 på Island og har redet siden han var lille. Her ses han på sin yndlingshest Fjalladis fra Stutteri Mjölnir - F: Ás fra Lærkegården. Han har med stor fornøjelse redet hende både til stævner og på mange skovture.


Eksempler på kendte heste, vi har ejet og deres afkom

 Ögri frá Háholti og Haraldur Sigvaldason i tölt

Ögri frá Háholti - Nu kvalificeret til ÆRESPRÆMIE for afkom. Er afkomskåret i 1.kl

Domsord til Ögris afkomssamling:.
Ögri frá Háholti fremstilles til afkomskåring.
Ved bedømmelsen indgår de seks højestbedømte afkom efter Ögri; heraf er tre hopper og tre hingste. Ögri vises ved kåringen med seks afkom hvoraf én indgår i bedømmelsen.
Alle afkommenes alder var seks år på bedømmelsestidspunktet.
Om de afkom der indgår i bedømmelsen er at sige, at de er relativt store, 141 cm i gennemsnit og kun en enkelt er under 140 cm.
Hovederne er som oftest fint mejslede og smukke, men ørerne kunne være bedre. Halsen er god og med høj mankekam. De fleste har god overlinie med især bred ryg. Proportionerne er gode og ofte med cylindrisk krop. Kvaliteten på ben og benbevægelser varierer og flere har noget snævre bevægelser. Hovene er gode eller meget gode. De fleste har god hårpragt.
Alle de afkom, der indgår i bedømmelsen har god eller meget god tölt med store bevægelser, men enkelte mangler fart. Det samme kan siges om traven og kun en enkelt har middelkarakter. For de seks afkom gælder, at tre er bedømt som firgængere og tre som femgængere; én har meget god pas. Alle har god eller meget god galop med store bevægelser.Alle afkom er meget villige og er karakteriseret ved at være velrejste med især god form under rytter og med store bevægelser. Ögri avler smuktbyggede og velrejste afkom med god vilje. De har god tölt og galop med store rummelige bevægelser og meget god form under rytter. Tre af afkommene viser pas.
For de afkom der indgår i bedømmelsen er gennemsnittet for bygning 8,15 og gennemsnittet for rideegenskaber er 8,30. Total 8,24
Ögri er afkomskåret i Første Klasse.

Gennemsnit for de enkelte egenskaber:
Tölt 8,67
Trav 8,33
pas 6,58
Galop 8,58
Vilje og sind 8,67
Form 8,75
Skridt 7,75
Langsom tölt 8,67
Langsom galop 8,67

Bára fra Guldbæk ved Ögris afkomskåring i 2009

Ögrisønnen Hektor fra Engholm.
Bygn: 8.15 Rid: 8.58 Total: 8.41


Endnu engang gør et Ögri-afkom sig bemærket. Ved Forårskåringen i Strømsholm i Sverige opnåede Hektor denne fine Kåring. Hektor blev vist af Johan Hägberg. Flere oplysninger kan findes på www.hektor.dk
 
Kontakt til Stutteri Mjölnir
 
Opdateret den 27.7.2015